Chateau Musar
Foto: Shutterstock
Vinici Chateau Musar založil Gaston Muchar ve 30. letech, když se vrátil z Francie. Víno sestavil ve sklepích hradu Mazr v Ghazíru, asi 24 kilometrů od Bejrútu. Lahev červeného Chateau Musar, servírovaná číšníkem v Dubaji, mě nezklamala.

Číšník se uklonil a prohlásil, že mají ta nejlepší francouzská vína. Byli jsme v hotelové restauraci v Dubaji, vyhlášené prvotřídní kuchyní, tak proč si k vynikajícímu steaku nedat vynikající víno? Ale pak jsem na vinném lístku zahlédla Chateau Musar. Víno, které vznikalo v 70. a 80. letech v zemi zničené válkou, a přesto světově proslulé.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.