Restaurace Bellevue
Foto: Bellevue
Pražská restaurace Bellevue zve na hostování špičkové michelinské kuchaře ze zahraničí. Jejich nejlepší jídla zařazuje do své stálé nabídky. V polovině dubna se v restauraci utkají šéfkuchařské hvězdy: Ital Carlo Bernardini a Francouz Hervé Rodriguez.
Z menu

Mi cuit z "Label Rouge" lososa, avokádo, jedlá zemina, salát, okurka

Prso z perličky plněné černými lanýži, houbová caponata, jemná česneková omáčka

Za dva chody hosté zaplatí 1190 Kč

Tip

Potěší kreativní zmrzliny, jež jsou součástí dezertů, třeba banánová, vanilková s calvadosem či rajčatový a bazalkový sorbet.

Restaurace Bellevue vsadila na unikátní gastronomickou strategii. Na hostování zve špičkové michelinské kuchaře, jejichž nejlepší jídla pak zařazuje do stálé nabídky. Díky tomu mohou hosté ochutnávat stále nové a nové ukázky moderní evropské gastronomie.

V polovině dubna se v Bellevue chystá velká sláva, neboť zde od 13. do 19. dubna proběhne další kolo dnes již legendárních "star wars", tedy hvězdný souboj dvou brilantních kuchařů z nesmiřitelných gastronomických velmocí, tedy Francouze s Italem.

Na jedné straně kuchyně bude stát italský kulinární mág Carlo Bernardini, který ctí italskou tradici, vaří jednoduše, ale s výrazným rukopisem, díky němuž sklízí úspěchy od Benátek až po Istanbul. Proti němu se s pomyslnou vařečkou v ruce postaví francouzský šéfkuchař Hervé Rodriguez, majitel michelinské hvězdy a také proslulý modernista, jehož pokrmy jsou značně vizionářské.

Deset jídel od dvou mistrů

Během týdne budou oba šéfkuchaři připravovat degustační menu, přičemž hosté budou mít na talíři vždy současně obě jídla, a během večera tak ochutnají hned deset zajímavých specialit. A také budou už tradičně oba kuchaře hodnotit.

Kdo zvítězí, je zatím ve hvězdách, nicméně s prací Carla Bernardiniho se mohou hosté seznámit už dnes, neboť má na menu v Bellevue již čtyři pokrmy a všechny jsou vynikající. Rozhodně potěší cizrnové těstoviny s líčkem z mořského ďasa, které doplňuje chuťově velmi výrazná omáčka z langustýn, svým způsobem vlastně jednoduché, ale mimořádně působivé jídlo. Stejně jako svěží mořský chřest, téměř neznámá sezonní záležitost, která se v Praze příliš neobjevuje.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.