Když sushi uchopíte hůlkami, narušíte jeho konzistenci. Tím narušíte mistrovo umění. Napíchnout sushi na vidličku je pak jako dát Japoncům facku... Barbora Rektorová ví, co se nesmí.
Foto: HN – Libor Fojtík
Majitelka cateringové firmy Sushiqueen učí Čechy devátým rokem připravovat a jíst správné, tradiční japonské sushi. Říká, že když je sushi dokonalé, je to "ohňostroj vjemů" a "orgastický zážitek". A použít lze podle ní i české ryby.

Sám jsem sushi hodně dlouho nemohl přijít na chuť. Změnilo se to, až když mě před lety poslali pracovně na reportáž do New Yorku, kde byla „sušárna“ na každém rohu. A tam jsem mu naopak zcela propadl, připadalo mi, že dokonce i ve velmi laciných, někdy zašlých a oprýskaných asijských bistrech ho uměli udělat fakt dobře. A tak moje první otázka na Barboru Rektorovou zněla…

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.