"Byt má v sobě i jistou nadčasovost, takže je tam stále všechno tak, jak má být. Tedy v pořádku."
Foto: Filip Šlapal
Hravost, kontrasty, industriální ráz, přiznané materiály. Šlo o jasné zadání, kterým při budování netradičního domova pro mladou rodinu pověřila architektka Daniela Polubědovová sama sebe. Důkazem, že se jí podařilo optimálně využít výjimečnost celého prostoru, je i fakt, že v něm majitelé neměli potřebu cokoli měnit.

V dvoupodlažním bytě v pražských Holešovicích, který vyrostl z bývalé továrničky na pozapomenutém dvorku, si sen hraje s realitou, plech s betonem, minulost s budoucností. A to hlavně díky světlu, které sem vstupuje velkými okny i malými "střílnami" a prochází skleněnými stěnami i stropy.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.