„Rád tady chodím do bazarů. Občas vyrazím i do Kolbenky, když je venku hezky,“ říká Paul Day.
Foto: HN - Libor Fojtík
Paul Day se před více než sedmi lety usadil v Česku, kde si otevřel restauraci Sansho, kterou doporučují i New York Times. "Mám rád vintage módu a klasické věci; 95 procent toho, co nosím, bylo ručně vyrobeno v Anglii," říká šéfkuchař. Pochvaluje si, že v Česku ubylo "nóbl" restaurací a místo nich se objevily poučenější podniky s mírnějšími cenami.

V rodném Staffordu, šedesátitisícovém městě uprostřed Anglie, začínal Paul Day jako řezník. O něco později už byl zástupcem šéfkuchaře postupně ve dvou londýnských restauracích s michelinskou hvězdou. Asi tak před sedmi a půl lety se usadil v Česku, kde si otevřel Sansho, asian-fusion restauraci, kterou doporučují i New York Times. Žije tu s českou přítelkyní, a tak se pokládá trochu za Čecha.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.