„Rád tady chodím do bazarů. Občas vyrazím i do Kolbenky, když je venku hezky,“ říká Paul Day.
Foto: HN - Libor Fojtík
Paul Day se před více než sedmi lety usadil v Česku, kde si otevřel restauraci Sansho, kterou doporučují i New York Times. "Mám rád vintage módu a klasické věci; 95 procent toho, co nosím, bylo ručně vyrobeno v Anglii," říká šéfkuchař. Pochvaluje si, že v Česku ubylo "nóbl" restaurací a místo nich se objevily poučenější podniky s mírnějšími cenami.

V rodném Staffordu, šedesátitisícovém městě uprostřed Anglie, začínal Paul Day jako řezník. O něco později už byl zástupcem šéfkuchaře postupně ve dvou londýnských restauracích s michelinskou hvězdou. Asi tak před sedmi a půl lety se usadil v Česku, kde si otevřel Sansho, asian-fusion restauraci, kterou doporučují i New York Times. Žije tu s českou přítelkyní, a tak se pokládá trochu za Čecha.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.