Pohled na celý areál včetně bývalé mlýnice čekající na nové využití
Foto: Ondřej Pokorný
Pozornost se začíná přesouvat od novostaveb jako jediného možného řešení pro hledání nového bydlení k už existujícím stavbám. Štíhlá vertikalita bývalého obilného sila v Řevničově zásadně předurčila vnitřní uspořádání. Dala ale rovněž vzniknout výjimečně atypickému řešení velikostně běžného rodinného domu.

Konverze. Adaptace. Rekonstrukce. Resuscitace. Přestavby, dostavby a úpravy. To vše jsou termíny, které se zvláště po vypuknutí celosvětové finanční krize v roce 2008 začínají skloňovat čím dál tím více. Novostavba už nemusí být jediným možným řešením pro hledání nového bydlení. Pozornost se začíná obracet na existující stavby a energii do nich zabudovanou – ať už v podobě materiálu, času, nebo úsilí.

Přestavba sila v Řevničově patří asi mezi nejradikálnější ukázky, jak se dvě zdánlivě zcela odlišné funkce mohou v časové následnosti potkat uvnitř jednoho objektu. Navíc jde v tomto případě o jeho znovuvyužití způsobem, jaký by v případě sýpky bývalé pekárny v malé obci spousta lidí ani nečekala.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.