Tiramisu z pražské restaurace Osteria da Clara Autor ▪ Aneta Šaferová
Jak napovídá překlad slov tirami su neboli zvedni mě či vytáhni mě, tiramisu má za úkol zvednout náladu a povzbudit.
A to nejen kvůli silnému espresu, které se dezertem prolíná, ale také díky poctivému tučnému mascarpone, které z dezertu činí kalorickou bombu.
Majitel a šéfkuchař pražské restaurace Osteria da Clara Glenn Švarc připomíná, že přísady nesnesou kompromis.
Českou gastronomii chválím, ale jestli by v něčem mohla jít dál, je to přijímání zpětné vazby,“ říká herec Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a několika knih o českých restauracích. Jídlo a podniky po celém Česku hodnotí dlouhá léta a někde ho...
Českou gastronomii chválím, ale jestli by v něčem mohla jít dál, je to přijímání zpětné vazby,“ říká herec Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a několika knih o českých restauracích. Jídlo a podniky po celém Česku hodnotí dlouhá léta a někde ho...