Pohled na zadní trakt domů z rozsáhlé zahrady. Stodola je objekt vpravo.
Foto: Daniela Dostálková
Mottem citlivé rekonstrukce jihočeské usedlosti s klasickým uzavřeným dvorem by mohlo být: Co je staré, ať zůstane starým, a co musí být nové, ať skutečně nové je. Je z toho vidět úcta objednavatele a architekta k existujícímu prostředí, do kterého necítí potřebu nějak dramaticky zasahovat. Přestože změny, které se uvnitř odehrály, jsou docela zásadní, zvenku si ničeho nevšimnete.

Tradiční venkovská usedlost s uzavřeným dvorem v malé jihočeské obci skýtá ideální prostředí pro rekreaci a klidný, ničím nerušený odpočinek jejích majitelů. Ti se rozhodli ji za pomoci architektů z pražského ateliéru Skvadra renovovat a upravit tak, aby vyhovovala jejich představám a skýtala zázemí pro celoroční užívání.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.