Velmi jemná a přitom bohatá chuť čerstvých ryb a moře, síla provensálských bylinek, slunce koncen­trované do špetky muškátu, ale i nasládlý fenykl, pikantní štiplavost česneku, samet lehkých omáček. Brambor, křupavý chléb, víno nebo sklenka pastisu.

Marseilleská bujabéza je legendární pojem. Tvoří ho zajímavý příběh receptury, množství variant, zvláštní suroviny, místo původu, úspěch na královských tabulích nebo třeba překvapivé vlivy na zdraví… Tato rybí lahůdka, jedno z nejtypičtějších jídel jihofrancouzské Provence, jako by v sobě mísila od všeho trochu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se