Suterén bar
Foto: Tretter's Bar
Tretter’s bar otevřel ve sklepě podnik, který má navozovat atmosféru amerického prohibičního baru. Vejde se do něj jen 22 lidí a dvě třetiny drinků se nepodávají v klasických sklenicích. Sází však na barmanskou klasiku.

Tretter’s bar je zaměřen na konzervativní klientelu. Díky interiéru ve stylu newyorského art deca a hudbě 60. a 70. let patří k nejstylovějším podnikům v Praze. Nyní otevřel komorní Suterén bar, který je poctou legendárním prohibičním barům.

Prohibiční bary přišly do módy před několika lety v New Yorku a v Londýně. Navazují na tradici tajných "speakeasy" barů, které hojně fungovaly v době americké prohibice. Tyto podniky nebyly veřejně přístupné a mohli je navštěvovat pouze zasvěcení, tedy většinou velmi úzká skupina hostů. Tajné "nálevny" byly schované často ve sklepech, za tuctovými dveřmi, jež se otvíraly jen po vyslovení hesla.

Za zavřenými dveřmi

Majitel Tretter’s baru Michael Tretter otevřel podobný prostor loni na podzim, když zrekonstruoval starý nepoužívaný sklep, jehož interiér se nyní nese v duchu newyorského art deca čtyřicátých let minulého století. Zatímco desky stolů jsou kopií z lodě Queen Anne, bar je inspirován již uzavřeným prohibičním barem působícím v Milwaukee.

Z nabídky

Koktejl Japanese way obsahuje saké, šípkovou marmeládu, likér Chambort a čerstvý pomerančový i citronový džus        145 korun

Obalované krevety Japanese style  130 korun

Teriyaki kuřecí špíz  130 korun

Open flank steak sandvich  140 korun

Tip

V nabídce baru Suterén Tretter’s hosté najdou exkluzivní doutníky Perdomo z Nikaraguy, které se řadí mezi nejprestižnější značky na světě.

Do Suterénu se vejde pouhých 22 lidí a je určen pro hosty, kteří hledají elitní společnost a větší soukromí. Zvláštností "speakeasy" baru je způsob servírování, neboť dvě třetiny drinků se nepodávají v klasických sklenicích, ale v hrnečcích na kávu nebo čaj. Pro hosty je to sice značně nezvyklé a zpočátku také poněkud nekomfortní, ale většina z nich si tuto hru ráda zahraje.

Slovácká Nikolaška

Na hosty Suterénu čeká kolekce čtrnácti koktejlů, které hrály v historii Tretter’s baru výraznou roli a staly se ve své době fenoménem. Mezi nimi nemůže chybět legendární koktejl majitelova otce, se kterým Miloš Tretter vyhrál v roce 1986 barmanskou soutěž.

Jmenuje se Slovácká Nikolaška a už jeho servírování je malým divadlem. Na sklenku se slivovicí se totiž položí slanina, která se lehce ogriluje, načež se slivovice zapálí. Dalším signature drinkem je Japanese way, připravený ze saké se šípkovou marmeládou, čerstvého pomerančového a citronového džusu a likéru Chambort.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.