Marek Dyntera (vlevo) a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek.
Foto: Hana Pauchová
V Česku přibývá mladých podnikatelů, kteří se rozhodli bojovat s nekvalitními potravinami. S vařením začali ve vlastních kuchyních, jejich výrobky si díky food festivalům, piknikům a sociálním sítím oblíbily tisíce lidí. Svými příběhy dokazují, že s poctivými potravinami se dá obstát i bez náklonnosti supermarketů.

Marek Dyntera a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek. Už skoro rok vyrábí ve své olomoucké dílně kokosová, mandlová a arašídová másla. Netradiční specialitu si majitelé firmy zamilovali při cestách po Kanadě.

„S Matějem jsme se seznámili krátce před tím, než jsme s přítelkyní odletěli za oceán,“ vzpomíná jeden ze zakladatelů firmy Marek Dyntera.

Dvojice z východních Čech byla v kontaktu po celé dva roky, které v Kanadě strávili cestováním a prací. Po návratu jim chyběla kanadská arašídová másla, která chutí předčila másla tohoto typu z českých supermarketů.

„Viděl jsem díru na českém trhu a rozhodl se investovat našetřené peníze z Kanady do stroje na másla ze Spojených států,“ vysvětluje podnikatel, který svým nápadem nadchl milovníka vaření a v té době i majitele hospody Matěje Zavorala.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.