Francké Schäufele, křupavé vepřové ramínko
Foto: Shutterstock, www.food-from-bavaria.de
Vepřo knedlo zelo a vychlazený půllitr s pořádnou pěnou je česká klasika. Přesto i nás může pečené vepřové občas překvapit. Stačí se zatoulat do sousedního Bavorska a dát si voňavé francké ramínko a zalít ho tamním pivem.

Na sacher, kávu, tenoučký telecí řízek či hovězí tafelspitz jsme se naučili jezdit do Vídně stejně jako za tamními galeriemi a památkami. Ovšem jsou i další zajímavá místa v blízkém sousedství, kde můžeme propadnout kouzlu křivolakých uliček a kulinářských skvostů.

Třeba jako Bamberk. Starobylé město v Horních Francích na jihovýchodě Německa, s centrem zapsaným do seznamu UNESCO, s gotickou městskou radnicí, tyčící se uprostřed řeky, a malebnými zahradami. A také s poctivou gastronomií a pivem, jaké snad jen Češi správně ocení.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.