Z nabídky

Carpaccio z chobotnice

- 225 korun

Mezzi paccheri z Gragnana s kalamáry, tygřími krevetami a cherry rajčátky

- 225 korun

Grilovaná chobotnice s cherry rajčátky a rukolou

- 350 korun

Tip

Každý by měl ochutnat slavný balkánský bílý dort z pečených žloutků.

Lehčí alternativou pro horké dny je citronová zmrzlina.

V zajímavém prostoru na rohu Korunní ulice se vystřídalo několik podniků, ale až Per Te dokázal spojit příjemný a útulný interiér s pestrou kulinární nabídkou, která má nejen vysokou kvalitu, ale také pověstný jižanský šmrnc.

Per Te znamená "Pro Tebe" a právě s tímto mottem otevřela své brány již před třemi lety tato sympatická vinohradská mediteránská restaurace.

K poctivému kuchařskému řemeslu totiž přidává také příjemný a profesionální servis, protože majitel podniku je většinu času "na place", což je znát na první pohled.

Šéfkuchař se při tvorbě menu inspiruje v různých středomořských oblastech, hlavní roli však hraje balkánská a italská kuchyně.

A rovněž výhradně čerstvé suroviny, od sezonních produktů, jako je chřest či lišky, po čerstvé ryby a plody moře.

Studená pečená paprika

Z bohaté nabídky předkrmů máme dva favority. Tím prvním je šťavnatá pečená paprika, podávaná studená s olivovým olejem, pálivým česnekem a balkánským sýrem. Příjemně osvěžující jídlo do letních veder. Stejně jako carpaccio z chobotnice s lahodným a křehkým masem, které se snad nikdy nepřejí. Alespoň ne v této podobě. A zajímavé jsou také mušle sv. Jakuba připravené na másle a šafránu, opět velmi jemné a delikátní variace.

Do Per Te se chodí především na ryby, které jsou vystavené na ledu u vchodu do restaurace. Šéfkuchař rád pracuje s kambalou, oblíbená je pražma či mořský vlk, které jsou připravené jednoduše na grilu. Asi největším hitem podniku je znamenitá grilovaná chobotnice s cherry rajčátky a rukolou. Uvnitř krásně měkká, na povrchu příjemně křupavá. Perfektní úprava.

Pasta s 500 let dlouhou tradicí

Šéfkuchař boduje také s pečeným masem, především jehněčí podávané s drobnými brambůrky grenaille na rozmarýnu je skvostné. Maso je šťavnaté a přitom se rozpadá na jazyku.

Samotnou kategorií je pasta, ať už čerstvě připravená, třeba tagliatelle s hříbky, nebo slavná pasta di Gragnano, tedy ručně vyráběné těstoviny z malé vesničky nedaleko Neapole, které se stejným způsobem připravují už déle než 500 let.

Doporučit můžeme například povedenou verzi s tygřími krevetami a kalamáry, stejně jako mísu grilovaných ryb, kalamárů, krevet a kousků chobotnice, která váží přes kilogram a je určena pro dva. V Per Te zaujme také netradiční polední menu, třeba řecký salát s pečenou paprikou či špíz se šťouchanými brambory. V suterénu restaurace jsou velké prostory vhodné pro nejrůznější oslavy či večírky, samotná restaurace má dvě místnosti, z nichž jedna je kuřácká a druhá nekuřácká.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se