Luboš Leopold
Foto: Aneta Šaferová
Seznamte se s majstrštyky českých restaurací. Představujeme kuchaře, kteří připravují jídla podle originálních, většinou neobvyklých receptur. Americký Club Sandwich si můžete dát například v pražském Café Colore.

Propečený kuřecí plátek, vypražená slanina a zelenina s majonézou mezi plátky opečeného toustového chleba. To je Club Sandwich, který patří mezi nejoblíbenější jídla v kdejaké kavárně. Jeho původ je ale nejasný. Sendvič jako takový, tedy plátek masa vložený mezi dva krajíce chleba, dostal údajně jméno podle anglického lorda Johna M. Sandwiche, který ho nabídl svým hostům jako občerstvení.

První Club Sandwich možná poprvé připravili v Americe, a to v gamblerském klubu Saratoga Springs v New Yorku. Ať je to jakkoliv, tento pokrm je výborným a praktickým občerstvením jak v kavárně, tak třeba na letním pikniku.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.