Řezník František Kšána a jeho lednička
Foto: Matej Slávik
Říká se, že jsme to, co jíme. A co tedy jíme? Přemluvili jsme šest významných osobností z různých oborů a profesí, aby nás nechaly nahlédnout do poměrně intimních míst - až do nitra svých lednic. Jsou to totiž takové malé soukromé galerie každodennosti. A vypovídají o nás mnohem víc než jen to, že máme rádi rajčata a pražskou šunku.

František Kšána, řezník

Pražský řezník František Kšána nepopírá, že je pro něj vášní s masem nejen pracovat, ale také ho jíst. V lednici mu nechybí pražská šunka jako zástupce všech masných výrobků, které by nejraději snídal, obědval i večeřel. Přiznává, že jeho stravování není zrovna učebnicovým příkladem. "Jako řada lidí celý den nejím, ale večer se vloupu do lednice a děsně se přecpu. Velkou zásluhu na tom, že jsem si ještě neuhnal zánět žlučníku, má moje úžasná a zodpovědná manželka, která dbá na pravidelnou a zdravou stravu − nejenom moji, ale i našich dvou dcer. Většinou mi připraví zeleninu a já si k tomu bez pocitu viny udělám kus vepřového," říká sebekriticky řezník, který do roku 2001 vedl se svým otcem legendární břevnovský podnik Kšána a syn a dnes je spolumajitelem řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.