Chlazená okurková polévka s kaviárem z lososového pstruha v restauraci Kalina
Foto: Profimedia, archiv HN, archiv respondentů a restaurací.
Jsou země, kraje, místa a taky restaurace, na které nelze zapomenout. Devět českých osobností přistoupilo na naši hru a poslalo nám prázdninový pozdrav v podobě účtenky z podniků, které jim zpříjemnily letošní léto. Vznikl originální cestovatelský průvodce pro gurmány.

Robert Peňažka, reklamní expert
Sjömagasinet
Göteborg, Švédsko

Moje účtenka je z restaurace Sjömagasinet na předměstí Klippan ve švédském Göteborgu. Je to nádherné místo, bývalý sklad východoindické společnosti zasazený z jedné strany do rezidenční čtvrti a z druhé strany do překladiště. Podnik má jednu michelinskou hvězdu a specializuje se na ryby.

Sjömagasinet

V infografice na třetí fotografii odshora vidíte předkrm, variaci ze sledě, která byla hodně zajímavá, protože nabízela chutě od severu po asijskou citronovou trávu. Součástí byly i dva sýry, které skvěle zjemňovaly výraznou chuť ryb. Vedle účtenky je i pivo Omnipolo, jež si Švédové nechávají vyrábět v Belgii. Ten exemplář na stole byl s americkou etiketou, takže trochu úlet.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.