Zleva Marie Podzemská, Sanjin Nesimi, Kateřina Pisačková a Jan Červenka vedou kavárnu Na Hollaru.
Foto: HN – Matej Slávik
Rok od roku jich přibývá, přestože se jedná o něco na způsob "ruční práce". Nejde o boty či kabelky, ale o nová originální bistra, kavárny a netradiční podniky. Většinou je otevírají amatéři, tedy lidé, kteří dosud neměli s gastronomií nic společného. Jsou však nadšení, takže se u nich hned cítíte štamgastem.

Zdá se to být už jejich poznávacím znamením. Alespoň v pražských ulicích. V těchto kavárnách a podnicích se sází na minimalistický interiér s industriálními prvky a na domáckou atmosféru. Majitelé, z nichž řada si tak plní nezvyklý sen, evidentně čerpají inspiraci z Berlína. Základem jsou pro ně kvalitní suroviny, pokud možno od lokálních prodejců, a hlavně osobní přístup k zákazníkům. Ti pak i chvílemi neohrabané obsluze rádi odpustí nějaké to profesionální pochybení… Seznamte se, těchto šest podniků má velmi dobře našlápnuto.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.