Jak došlo ke korozi silného koktejlu s dominantním ginem, který je jen lehce zastřen aperitivem z Bordeaux a podpálen trochou vodky, na pouhé „Protřepat, nemíchat!“?
Foto: Shutterstock
O koktejlu Vesper se můžete dočíst ve Flemingově románu Casino Royale. Jenže jak se správně připravuje? Drink z ginu, vodky a aperitivu z Bordeax si místo na Bondově stole opravdu zaslouží.

Po světě dosud rázuje řada osmdesátníků, kteří se 13. dubna 1953 seznámili jako první s Vesper, kombinací Gordon's ginu, vodky a Lilletu. Na přání agenta 007 ji v románu Iana Fleminga Casino Royale, jenž se právě usadil na knižních pultech, barman protřepal a podával s tenkým řezem citronové kůry.

Jak došlo ke korozi silného koktejlu s dominantním ginem, který je jen lehce zastřen aperitivem z Bordeaux a podpálen trochou vodky (můžete ho ochutnat v rámci vzdělávacího programu "007 Mixology"), na pouhé "Protřepat, nemíchat!", přičemž se receptura omezila na vodku a suchý vermut?

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.