Chuť přichází mezi řádky
Foto: Václav Kozák
Jistě to znáte. Usedáte ke stolu, číšník vám donese lístek a... nastává chvilka příjemného napětí. Tak copak mají dobrého? Když zjistíte, že tu jste správně, začtete se do jediné literatury na světě, kterou mají rádi snad úplně všichni.

V nejmenované italské restauraci v nejmenovaném českém městě.

"Chtěla bych si objednat ňoky…"

"Gňoči!" zahřímá povýšeně servírka.

"… con salsiccia piccan…"

"Je tam u toho číslo, to mi řekněte! Ty názvy jsou nanic!" zařvala.

Skutečná příhoda vypůjčená z Facebooku mé známé. Honosné, ideálně cizojazyčné názvy, které restauratéři někdy používají, neslouží k dobru věci. Spíš naopak. Mohou vám na nich nabízet něco, co vůbec neexistuje.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.