Restaurace Manú chce představovat vybroušenou podobu italské gastronomie.
Foto: Restaurace Manú
Češi italskou kuchyni milují a Emanuele Ridi patří k jejím předním propagátorům. Nová restaurace na Dětském ostrově chce představit vybroušenou podobu italské gastronomie. Restauraci v rámci rubriky Byznys menu navštívil týdeník Ekonom.
Z nabídky

Mušle svatého Jakuba s topinamburovým pyré a zimními houbami "Pioppini"    290 korun

Tatarák z tuňáka "Punta di Coltello" a řasy Wakame     320 korun

Tip

Ochutnejte vyhlášené sekty tradiční piemontské značky Contratto, která připravuje vína tradiční šampaňskou metodou a příští rok oslaví již 150. výročí. V nabídce je několik druhů, od klasického ročníkového sektu přes růžové až po speciální Blanc de Noir či Blanc de Blanc.

Jmenuje se Emanuele Ridi, Češi mu ale říkají jinak. Pro širokou veřejnost je Italem v kuchyni, hrdinou oblíbeného kuchařského pořadu, pro přátele Manú. A právě jméno Manú si zvolil jako název nové restaurace, kterou před několika týdny otevřel v horním cípu Dětského ostrova.

Tuňákový tatarák s řasou

Vypadá to, že mu všechny trumfy hrají do karet. Excelentní lokace s letní terasou nabízí úžasný výhled na secesní Masarykovo nábřeží, z interiéru vyzařuje šarm i pohoda a vzorně připravený jídelní lístek slibuje špičkové delikatesy připravené v kreativní až lehce rafinované podobě. Na menu je zhruba deset jídel, dalších pár specialit, hlavně čerstvých ryb, představí obsluha z denní nabídky. Mezi předkrmy bodují obě verze tataráků, jak hovězí tatarák v piemontském stylu, zlehka dochucený pouze olivovým olejem a mizivým množstvím soli, díky čemuž vynikne famózní chuť masa, tak šťavnatý tatarák z tuňáka, který je servírován s jemnými a křupavými řasami wakame. Krásná kombinace.

Perfektně vyzrálé maso

A spanilá jízda pokračuje také v teplých předkrmech, kde bodují lahodné pečené jakubky podávané v kombinaci s topinamburovým pyré a zimní houbičkou polničkou topolovou, kterou milovali už staří Římané, stejně jako velmi povedení kalmaři plnění směsí mozzarelly s mortadellou. Doporučit můžeme také výtečné pečené artyčoky či sépiové ravioli, opět plněné sýrovým duem ricottou a mozzarellou.

Na závěr připojíme dva "tajné" tipy. První z nich představuje fantastický steak připravený z výrazně stařeného a tukem prorostlého masa, které pochází z japonského skotu chovaného v Polsku. Pokud bude v nabídce, neváhejte ani minutu. Podobně skvostný kulinární zážitek, byť z opačného pólu chuťového spektra, nám zajistil mimořádně lahodný dortík ze sicilských pistácií dochucený bílou čokoládou. Pokud bude Manú tímto způsobem pokračovat, o hosty se bát nemusí.

Podívejte se, jak kuchaři Emanuele Ridi a Roman Tourek připravují křepelku s kapustou a pomerančovým pyré:

Křepelka od Emanuela Ridiho z italské restaurace Manú

Klavírista z Etny

Z bohaté nabídky italských vín ze všech významných oblastí od jižního Tyrolska až po Sicílii vám doporučíme velmi zajímavého vinaře právě ze žhavého italského jihu. Giuseppe Russo zaujme už svým netypickým příběhem, neboť je skvělým pianistou a má doktorát z literatury. V roce 2004 ovšem převzal rodinné vinařství s vinicemi umístěnými na svazích Etny a začal připravovat velmi zajímavá vína, o kterých se bude ještě hodně mluvit.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.