Americký kulinářský expert Kenji López-Alt
Foto: Peter Tanenbaum
Autor bestselleru, v němž přináší do starých kuchařských receptů tvrdou vědu, vypráví, jak provedl stovky badatelských pokusů při hledání nejlepšího těsta na koláč. A přitom mimo jiné objevil, že je k tomu potřeba vodka.

The Food Lab je... prostě kuchařka. Kniha kulinářských rad a receptů Kenjiho Lópeze-Alta. Ale taky je to populárně-vědecká publikace s tabulkami, grafy, matematickými rovnicemi a spoustou fascinujících a přitom praktických informací ze všech možných oborů bádání − od geografie, historie, ekonomie a umění přes biologii, chemii, fyziku až po potravinářství. Jestli existuje nějaká kniha, která by ve vědci − pohrdajícím všemi těmi nízkými věcmi mezi lednicí a plotnou − probudila touhu začít vařit a která by v přízemně praktickém kuchtíkovi roznítila zájem o vědu, pak je to tahle.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.