Zadělávané hovězí dršťky s chřestem, žemlovým knedlíkem a slaninou
Foto: Pavel Vítek
Protáčíte nad dršťkovkou oči v sloup? Máte dojem, že tahle surovina prostě není nic moc? Opak je pravdou, což dávno vědí nejen milovníci francouzské kuchyně. Dršťky dnes bývají velkým hitem i v těch nejlepších restauracích.

Někdo prostě nemá vnitřnosti rád. A nelze jinak než to respektovat. Zatímco řadě lidí se představa jazyka, žaludku či brzlíku na talíři prostě příčí, je tu i tábor opoziční, který na zadělávané plíčky, srdíčkový guláš nebo třeba řízky z býčích koulí nedá dopustit.

Málokdy platí tak jednoznačně: proti gustu žádný dišputát. Často jde o delikatesy exotických kuchyní, třeba pavouky, brouky nebo červy, nicméně plíčky, dršťky, játra, jazyky…, to vše je součástí naší kulinářské historie. Pokud jste jen v zajetí kulinářských předsudků, stojí za to je zkusit překonat. Alespoň pro jednou.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.