Do českých školních jídelen míří thajské jídlo. - Ilustrační foto.
Foto: Aneta Šaferová
Projekt Den světové kuchyně ve školních jídelnách má rozšířit a kultivovat stravovací návyky školáků. Zároveň si klade za cíl vzbudit v dětech i učitelích zájem o zdravou stravu s nádechem exotiky. Tématem prvního workshopu byla thajská kuchyně.

Poslední dobou se společností prohnaly zprávy o zákazu prodeje některých "nezdravých" potravin ve školních bufetech a automatech. Studenti v čele s Českou středoškolskou unií se zákazem nesouhlasí a snaží se upozornit na mnohdy až katastrofální úroveň servírovaných obědů.

Zda jsou například smažené pokrmy zdraví škodlivější než bagety a sladkosti z automatů, je předmětem dlouhodobé diskuse. Faktem ale zůstává, že je potřeba změnit gastronomický koncept školních jídelen a nalákat děti na zdravější stravu, ač pro ně nebývá příliš atraktivní. 

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.