Majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák má po své pravici šéfkuchaře Pavla Rohošku, po levici manažera Roberta Smejkala.
Foto: HN - Tomáš Škoda
Přinášíme druhý díl seriálu o gastronomických podnicích, jež vlastní čeští milionáři. Restauraci Konfit otevřel v Brně David Rusňák, majitel investiční skupiny DRFG. Jednoduše proto, že mu tam chyběl podnik s opravdu dobrou tradiční kuchyní.

Z Brna pomalu vyrůstá centrum gastronomie. Nedávno si toho všimly i zahraniční deníky The New York Times a Guardian, když zařadily jihomoravskou metropoli na seznam míst, která stojí za to v roce 2016 navštívit. Za hlavní lákadla označily právě neotřelé restaurace, kavárny a bary, jež v Brně poslední dobou rychle přibývají.

Paradoxně jen o málu z místních populárních podniků se ale dá říct, že by byly "jihomoravské". Trendem je francouzská, italská nebo americká kuchyně. A přesně to se nelíbilo majiteli investiční skupiny DRFG Davidu Rusňákovi. Sám na zdejší jídlo a víno nedá dopustit. Proto se před půlrokem rozhodl, že s tím něco udělá.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.