Majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák má po své pravici šéfkuchaře Pavla Rohošku, po levici manažera Roberta Smejkala.
Foto: HN - Tomáš Škoda
Přinášíme druhý díl seriálu o gastronomických podnicích, jež vlastní čeští milionáři. Restauraci Konfit otevřel v Brně David Rusňák, majitel investiční skupiny DRFG. Jednoduše proto, že mu tam chyběl podnik s opravdu dobrou tradiční kuchyní.

Z Brna pomalu vyrůstá centrum gastronomie. Nedávno si toho všimly i zahraniční deníky The New York Times a Guardian, když zařadily jihomoravskou metropoli na seznam míst, která stojí za to v roce 2016 navštívit. Za hlavní lákadla označily právě neotřelé restaurace, kavárny a bary, jež v Brně poslední dobou rychle přibývají.

Paradoxně jen o málu z místních populárních podniků se ale dá říct, že by byly "jihomoravské". Trendem je francouzská, italská nebo americká kuchyně. A přesně to se nelíbilo majiteli investiční skupiny DRFG Davidu Rusňákovi. Sám na zdejší jídlo a víno nedá dopustit. Proto se před půlrokem rozhodl, že s tím něco udělá.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.