Kozí sýr je lahůdka − zdravá, celkem lehká a v době, kdy jarní a letní louky nabízejí nejšťavnatější pastvu, samozřejmě nejchutnější. Takový čerstvý sýr od farmáře je snad to nejlepší, co si člověk může v danou chvíli přát. Kdo má dobrý zdroj, může si gratulovat. Navíc čerstvý kozí tvaroh či sýr většinou nevadí ani těm strávníkům, kteří si dvakrát nepotrpí na typickou vůni. Ta je totiž u nich zpravidla téměř neznatelná, sílí až se zráním.

Ale ani lidé, kteří se spoléhají na obchody, by neměli mít dnes s výběrem kozích sýrů problém. Nabídka je už poměrně široká, i když sortiment zde tvoří hlavně sýry francouzské.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se