Komorní podnik v Norské ulici v pražských Vršovicích nabízí vytříbenou podobu moderní thajské kuchyně s řadou kulinárních překvapení.
Foto: Buddha Café
Otevření druhé restaurace pod značkou Buddha Café se několik týdnů posouvalo, ale čekání se bohatě vyplatilo. Komorní podnik v Norské ulici ve Vršovicích nabízí vytříbenou podobu moderní thajské kuchyně s celou řadou kulinárních překvapení. Restauraci navštívil v rámci rubriky Byznys menu týdeník Ekonom.
Z nabídky

Smažené larvy bource morušového s citronovou trávou a thajským kořením; 165 korun

Hovězí carpaccio marinované v pestu z thajské bazalky a thajského koření; 235 korun

Hovězí svíčková se zeleným kari, smaženou bazalkou a smaženou cibulkou; 215 korun

Smažená žabí stehýnka s ananasovým salátem; 185 korun

Tip

V restauraci se točí pivo Nachmelená opice z řemeslného pivovaru v Krnově.

Čerstvě narozená sestřička oblíbené thajské restaurace v Balbínově ulici otevřela před několika dny, ale s takovou invencí, že se o ní hned všude mluví.

Podnik Štěpána Návrata prezentuje totiž moderní podobu thajské kuchyně tak, jak to zatím v Praze nikdo neudělal. Včetně stálé nabídky netradičních pokrmů, jako jsou třeba smažené larvy bource morušového, připravené na sójové omáčce s medem s chilli, citronovou trávou a kafírovými listy, či do křupava osmažená žabí stehýnka s lahodným a jemným masem, která jsou také ochucená thajským kořením a bylinkami a podávaná se svěžím ananasovým salátem. Obě jídla vyžadují trochu odvahy, ale vřele je doporučujeme, protože nejen rozšiřují gurmánské obzory, ale především skvěle chutnají.

Carpaccio versus tatarák

V menu bude obvykle jen šestnáct pokrmů, z nichž vždy polovina se po šesti týdnech obmění, jednou až dvakrát měsíčně budou probíhat tematické akce představující kuchyně Kambodže, Vietnamu či Srí Lanky. Jedním z hitů nového podniku se stane skvělé hovězí carpaccio, s lahodným masem marinovaným v pestu z thajské bazalky, česneku, citronové trávy a čerstvého zeleného pepře, které se servíruje v kombinaci s nasekaným "tatarákovým" hovězím a představuje výjimečný kulinární zážitek. Velký ohlas má také další kulinární překvapení v podobě na medium opečené svíčkové, která je servírovaná s redukcí zeleného bangkokského kari, osmaženou thajskou bazalkou a cibulkou. Krásné souznění jemného masa s chuťově výraznou a přitom lahodnou omáčkou je dokonalé.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.