Jihotyrolské delikatesy - špek, jablka a sýr Stelvio.
Foto: Meraner & Hauser
Teplá večeře může být pro někoho nepostradatelná, pro jiného přežitkem. Ať už preferujete jakoukoli variantu, delikatesy z Jižního Tyrolska nezklamou. Místní suroviny se pěstují a vyrábí na čerstvém alpském vzduchu i v tisíci metrech nad mořem.

Teplá večeře je pro některé samozřejmostí, pro jiné přežitkem a místo ní dávají přednost například sýrovým prkénkům, ovoci a zelenině v doprovodu sklenky kvalitního vína. Tak či tak, za horkých letních večerů je lehké, přitom chutné jídlo doslova nepostradatelnou součástí jídelníčku.

Ačkoli mezi tuzemskými surovinami lze natrefit na řadu zdravých specialit, ti s většími labužnickými ambicemi často sahají po tradičních zahraničních delikatesách. Takové nabízí i severoitalská provincie Jižní Tyrolsko, kde se mimo jiné nachází hned 19 michelinských restaurací. O úrovni zdejší gastronomie tak není pochyb.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.