Miroslav Balla jako náctiletý získal v juniorské kategorii dva roky po sobě titul someliérského šampiona Slovenska.
Foto: archiv HN
Miroslav Balla se jako náctiletý stal dvakrát slovenským sommeliérským šampionem, dnes se jako sommeliér živí. Aby si člověk udělal obrázek o tamním víně, měl by vyzkoušet tzv. novošlechtěnce, odrůdy posledních desetiletí. Export slovenských vín do Česka je velmi malý, ochutnáte je pouze ve špičkových podnicích.

Jako náctiletý získal v juniorské kategorii dva roky po sobě titul sommeliérského šampiona Slovenska. Dnes Miroslav Balla pracuje, samozřejmě jako sommeliér, v obchodní a distribuční společnosti Corner & Co, která provozuje jeden z nejvýznamnějších slovenských e-shopů s vínem WinePlanet. "Na Slovensku nezapomeňte ochutnat vína vyšlechtěných odrůd jako Devín, Hetera nebo Dunaj," radí všem, jež se zajímají o možnosti vinařské turistiky u našich východních sousedů.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.