Dýňovo­-batátová krémová polévka s mrkví.
Foto: Pavel Vítek
Tak schválně, který pomocník je vám v kuchyni nejmilejší? Osobně to mám tak: v období koláčů remoska, o dovolené gril, ráno kávovar a toaster, tím vším napříč tyčový mixér. Mám kamarádku kuchařku, ta si ten svůj vozí i na dovolenou.

Díky mixéru je jídlo hotové, jen to hvízdne. Od snídaně až po večeři. Zvlášť pokud milujete nejrůznější ovocná či zeleninová smoothie, pyré či zeleninové krémové polévky, je to v létě ideální způsob, jak se stravovat. Všechno omýt, nakrájet, namixovat, případně ještě trochu povařit a jemná hmota, popřípadě ledová či teplá, je připravena. Že ale nejste žádní vegetariáni? Nezoufejte. Už zbývá na gril přihodit jen nějaký ten kus flákoty.

Špenát, brokolice, fazolky…

Naštěstí jsou dávno pryč doby, kdy na českých zahradách kralovala jen osvědčená klasika: cibule, česnek, mrkev, ředkvičky, maximálně ještě kedlubny… Dnes pěstujeme i spoustu exotických plodin, například fialový hrách, jahodový špenát či burské oříšky, ze skalek vyrůstají opuncie, na záhonech se červenají rajčata, papričky, fazolky nejrozmanitějších odstínů a křivek, na kompostech narůstají dýně roztodivných tvarů, o kanadských borůvkách, fících, kiwi, mochyních a vůbec o ovoci ani nemluvě…

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.