Jitka Herůfková ručně vyrábí dvacet druhů čokoládových lanýžů.
Foto: Michal Herůfek
Jitka Herůfková se věnuje ruční výrobě čokoládových lanýžů. V nabídce má asi dvacet druhů, nejoblíbenější jsou prý ty v mléčné čokoládě. Její prioritou je nepoužívat žádná barviva, rostlinné tuky, aromata ani konzervanty.

Sto lidí, sto chutí. Své o tom ví i Jitka Herůfková z Čejče, malé obce nedaleko Kyjova, která se věnuje ruční vyrobě čokoládových lanýžů. Ačkoli není vyučená cukrářka, pečení sladkostí a příprava dezertů ji bavily už od dětství. "Během studia ekonomie na vysoké škole jsem spíš počítala s tím, že se budu ucházet o místo v bance, cukrařinu jsem brala jako fajn náplň svého volného času," říká osmadvacetiletá brunetka na mateřské dovolené, která se po narození syna rozhodla přivydělávat si právě výrobou čokoládových pralinek, jejichž základem je ganache, směs čokolády, tučné smetany a třtinového cukru.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.