K vínu se skvěle hodí zelenina, sýry i kvalitní uzeniny a pomazánky - Ilustrační foto.
Foto: Pixabay
Hrozny na českých a moravských vinicích právě dozrávají. Nastává tak doba vinobraní, slavností a degustací, jejichž běžnou součástí je také občerstvení. Zkuste si místo klobás, sádla a škvarků připravit lehké pochoutky ke sklence dobrého vína.

Konec letních prázdnin se možná nelíbí dětem, dospělí naopak bystří zraky. S posledními slunečními paprsky totiž dozrávají hrozny a moravské i české vinice se chystají oslavovat úspěšnou sklizeň, degustovat předešlé ročníky a nový burčák. A jak bývá zvykem, ochutnávku vína doprovází i malé občerstvení, které jako úryvek z kapitoly o zdravém jídle příliš nevypadá.

V každém dobrém sklípku nabídnou i něco malého na zub. Alkohol na prázdný žaludek také sám o sobě nevěstí nic dobrého a po zakousnutí chutě vín nesplývají. V podzemí však nejčastěji ochutnáte samé kalorické bomby - rodinné recepty na škvarkovou pomazánku, chleba s poctivou vrstvou sádla a cibule nebo na špalíčky nakrájené klobásky z letošní zabijačky.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.