Název Pot Au Feu vyjadřuje jedno z tradičních francouzských jídel z dušeného hovězího masa a zeleniny.
Foto: red
V malém podniku v Rybné ulici v Praze najdete kousek Francie. Podle tradičních postupů a ze sezonních surovin tam vaří šéfkuchař Jan Kracík. Restauraci doporučili ve svém průvodci i michelinští inspektoři.

Pro nefrancouzštináře může být název podniku hůře zapamatovatelný, ale vyjadřuje jedno z tradičních francouzských jídel z dušeného hovězího masa a zeleniny. Nenápadný pražský podnik Pot Au Feu snadno přehlédnete, do Rybné ulice z něj vede jen nevelká výloha. Za tímto kulinářským klenotem stojí dennodenní práce majitele a šéfkuchaře Jana Kracíka, který skvělá jídla vaří podle francouzských postupů a ze sezonních surovin, a proto menu obměňuje každý den. Cestu si sem našli i michelinští inspektoři a doporučili ho ve svém průvodci. Kdoví, třeba tu jednou přistane i ta vytoužená hvězdička.

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.