Víno a lidé, kteří ho pěstují, mají jedno společné. Rozhodně nevedou závod s časem. Možná by zde bylo namístě dokonce říct: čím déle, tím lépe. Souvisí to se zralostí, vyzrálostí i zkušeností. Výjimky, které potvrzují toto pravidlo, jistě existují a jednou z nich je Petra Brédová. Mladá ambiciózní vinohradnice se rozhodla "šlapat vlastní víno v biokvalitě". A nezůstalo to bez odezvy. Ale nepředbíhejme.

Krok do neznáma

Když Košičanka Petra Brédová v osmnácti letech dokončila gymnázium a nastoupila na zdejší pedagogickou fakultu, jako většina vrstevníků hledala brigádu v kavárnách a restauracích. Podařilo se jí zakotvit v renomovaném podniku Villa Regia. "Jestli tady chceš pracovat, musíš vědět něco o víně, řekla mi manažerka restaurace. Dostala jsem hromadu knížek, které jsem tenkrát doslova zhltla jedním dechem," vzpomíná na svou první zkušenost s vyšší gastronomií.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se