Cuketový závitek podle Petra Patočky, šéfkuchaře restaurace Hradčany.
Foto: Archiv Restaurantu Hradčany Savoy
Šunkové rolky s křenem a jednohubky s pomazánkou sice neurazí, ale ani neohromí. Originálních receptů na zajímavý předkrm přitom existuje spousta, stačí jen zapojit fantazii. Máme pro vás jeden cuketový od šéfkuchaře luxusní restaurace Hradčany Petra Patočky.

Přemýšlíte, jakým předkrmem nahradit tisíckrát vyzkoušené šunkové rolky nebo jednohubky s pomazánkou? Obojí je sice výborné, originalitou ale neoslní. Navíc jsou hodně hutné: ještě než na stole přistane hlavní chod, máme plný žaludek. Co si ale vyzkoušet předkrm, který příliš nezasytí a naopak navnadí chuťové buňky na pokračování? Třeba z cukety, která se během podzimu sklízí.

"Rád kombinuji jemnou chuť, kterou má cuketa sama o sobě, s výraznějšími přísadami. Pokud cukety sami pěstujete, existují zajímavé recepty i na využití jejich květů, které se třeba plní, obalují v těstíčku a smaží," přidává tip Petr Patočka, šéfkuchař luxusního restaurantu Hradčany na pražském Pohořelci, který je součástí hotelu Savoy.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.