Šéf firmy Moris design Radomír Klofáč
Foto: HN - Libor Fojtík
Šéf firmy Moris design Radomír Klofáč nás vzal do své srdcové restaurace U Havlíčků v pražské Michli. Objednal si místní speciality - žampionový krém a jelení guláš. Vedle restaurace majitelé otevřeli vinárnu, kde nabízejí i výběr sýrů.

Jen co vkročí do podniku, obsluha Radomíra Klofáče familiárně zdraví a usazuje ho k oblíbenému stolu v rohu restaurace. Takhle nějak to vypadá, když si podnik hýčká své stálé hosty.

Šéf společnosti Moris design, která se zaměřuje na návrhy a realizaci komerčních interiérů, výrobu prodejních stojanů či polepů, sem chodí několikrát týdně. Z kanceláře v pražské Michli to sem má pěšky asi tři minuty. Kromě dobrého jídla ho tu baví i přístup majitelů.

"Ještě před šesti lety tu bývala ošklivá čtyřka bez větráku. Současní provozovatelé vše vybudovali takřka z ničeho, jsou dobří − na místa se tu v době obědů stojí fronty. Majitelé jsou často na place a dohlížejí na kvalitu. Vidím tu řadu paralel s naší firmou," naráží Radomír Klofáč na to, že společnost v 90. letech zakládal ve vinohradském suterénu a postupně rozšiřoval její zaměření.

Dnes se 120 zaměstnanci vytváří interiéry bankám, prodejnám, restauracím, mezi klienty patří Teta, T­-Mobile nebo Starobrno, hospodaří s obratem téměř 200 milionů ročně.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.