Standard Pod Lesem

"Špičková gastronomie pro normální lidi," zahlédl Gourmetguru na billboardu cestou z Prahy na Dobříš. "Tak to by mě vážně zajímalo," řekl si pak v duchu a rozhodl se pro neplánovanou přestávku, aby prověřil tenhle sebevědomý slogan. Šlo o restauraci Pod Lesem v Jílovišti, samozřejmě jak jinak než v rustikálním stylu, což se u podobných podniků "poblíž lesa" samo nabízí.

Tím ovšem český standard končí a začíná vyšší liga, kterou byste v těchto místech asi nehledali. Svou kvalitou i perfektní prezentací jako by zdejší jídla patřila spíš do vyhlášených podniků v centru Prahy. Navíc vám je personál servíruje v bílých rukavičkách! Gourmetguru už chápe, proč sem nachází cestu i s rodinou také Zdeněk Pohlreich.

Špatný den na Labské?

Před zimní sezonou zkusil Gourmetguru malý test horské gastronomie. U Labské přehrady na okraji Špindlerova Mlýna lákal Penzion Fontána na tradiční krkonošské speciality. Pravda, podnik to byl útulný, ale bohužel nabízel jen polévku z červené čočky se zázvorem. Gourmetguru je s vysokou dávkou velkorysosti ještě schopen odpustit kvantitativní záměnu v menu, avšak považovat asijskou specialitu za místní pochoutku, mu už přijde příliš.

Když se pak Gourmetguru rozhodl prověřit i nedalekou Chatu Labská, špatný den pokračoval. V podniku sedělo u piva jen několik štamgastů spolu s kuchařem a číšníkem. Patrně již dlouho, neboť při objednávce už obsluha téměř neartikulovala a místo smažáku nakonec Gourmetguruovi přinesla moravského vrabce. Tak že by letos Gourmetguru vyrazil na lyže raději do Alp?

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se