Bratislava
Foto: ČTK
Svařené víno, grog a sýry najdete i na českých vánočních trzích. Bratislavské však mají navíc lokše. Tradiční slovenská pochoutka se podává nasladko i naslano. Na třech náměstích ochutnáte i mnoho druhů koláčů nebo zelňačku.

Vánoční trhy v Bratislavě jsou v mnohém podobné těm v Praze. Pochutnáte si tu na svařeném víně nebo grogu, nejrůznějších sýrech a klobáskách a pořídíte si slaměné a jiné ručně vyráběné vánoční ozdoby. Přesto zde naleznete stánky, které jinde nenajdete.

Slovenskou specialitou jsou bramborové placky lokše, ať už nasladko s oříšky, nebo na slaný způsob se škvarky nebo se zelím. Na pultech adventních stánků nechybí ani domácí koláče a medovníky nebo zelňačka.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.