U Fandy v Karlíně: výčepní Kateřina a host s „make-upem“.
Foto: HN - Milan Bureš
Lidé budou dál chodit kvůli pivu, kamarádům a hospodským řečem, říká majitel lokálu v brdských kopcích. Jak se žije v posledních českých lidových hospodách? Po EET a před zákazem kouření.

NAROZENINY V KATOVNĚ

Hostinský Petr Lázňovský nikam nespěchá a v příšeří svého hustě zadýmeného lokálu se s půllitry v ruce spíše šourá. V Katovně U Petra v pražských Záběhlicích se ale proto na 44letého hospodského a majitele svérázného podniku nikdo nezlobí. Někteří štamgasti mají dokonce povoleno chodit si k pípě čepovat sami. Knajpa ukrytá v areálu nevelké tržnice naproti panelovému sídlišti, která jako jedna z posledních v hlavním městě hájí čest podniků "čtvrté cenové skupiny", nezasvěcenému příchozímu evokuje spíše doupě pražské galerky.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.