U Fandy v Karlíně: výčepní Kateřina a host s „make-upem“.
Foto: HN - Milan Bureš
Lidé budou dál chodit kvůli pivu, kamarádům a hospodským řečem, říká majitel lokálu v brdských kopcích. Jak se žije v posledních českých lidových hospodách? Po EET a před zákazem kouření.

NAROZENINY V KATOVNĚ

Hostinský Petr Lázňovský nikam nespěchá a v příšeří svého hustě zadýmeného lokálu se s půllitry v ruce spíše šourá. V Katovně U Petra v pražských Záběhlicích se ale proto na 44letého hospodského a majitele svérázného podniku nikdo nezlobí. Někteří štamgasti mají dokonce povoleno chodit si k pípě čepovat sami. Knajpa ukrytá v areálu nevelké tržnice naproti panelovému sídlišti, která jako jedna z posledních v hlavním městě hájí čest podniků "čtvrté cenové skupiny", nezasvěcenému příchozímu evokuje spíše doupě pražské galerky.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.