Grilovaná šumavská srna s pečeným celerem, kaštany a kapustou
Foto: gourmetguru
Na to, jestli si za dalších 12 měsíců Bellevue na Smetanově nábřeží pozici v Maurerově žebříčku upevní, bude mít vliv jeho nový šéfkuchař. Gastronomický inovátor Marek Šáda si Bellevue "přibral" k restauraci Mlýnec.

Restaurace Bellevue na pražském Smetanově nábřeží si zakládá na sledování trendů v gastronomii a často přichází se speciálními menu a nejrůznějšími lákadly, jako jsou třeba souboje vyhlášených šéfkuchařů. V aktuálním žebříčku nejlepších restaurací v Česku podle tzv. Maurerova výběru podnik zaujímá třetí místo. Na to, jestli si za dalších 12 měsíců pozici upevní, či třeba ještě zlepší, bude mít vliv jeho nový šéfkuchař Marek Šáda, jenž sem nedávno přišel z restaurace Mlýnec. Tento gastronomický inovátor loni obsadil třetí místo v českém kole prestižní mezinárodní kuchařské soutěže Bocuse d'Or. Gourmetguru se dozvěděl, že v Bellevue, jež dosud servírovalo hlavně mezinárodní kuchyni, chce Šáda prosadit klasická česká jídla v moderním podání. Například grilovanou šumavskou srnu s pečeným celerem, kaštany a kapustou, jež vidíte na obrázku.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.