Na pelmeně do Štěpánské
Foto: gourmetguru

Na pelmeně do Štěpánské

jarvis_588a15a8498ed93c396627c4.jpeg

Na farmářských trzích na pražském Vítězném náměstí Gourmetguru vždy rád zabrousí ke stánku s pelmeněmi − vařenými taštičkami z mouky a vajec s masovou náplní. Tahle specialita pochází z Východu a v Rusku, Gruzii či třeba na Ukrajině si ji lidé s oblibou dopřávají právě na ulici nebo v bistrech s rychlým občerstvením. V české metropoli však kamenný podnik tohoto typu dlouho neexistoval, nebo byl alespoň velmi dobře schován. O to větší měl Gourmetguru radost, když nedávno objevil Pelmeňárnu ve Štěpánské ulici. Koncem loňského roku ji tu otevřela mladá ruská majitelka Olga Shatilová s rodinou. Servírují zde 10 druhů pelmení, sladké i slané, s masem i bez něj. Gourmetguru doporučuje sibiřské pelmeně s vepřovým a hovězím masem, jsou senzační.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.