Na pelmeně do Štěpánské
Foto: gourmetguru

Na pelmeně do Štěpánské

jarvis_588a15a8498ed93c396627c4.jpeg

Na farmářských trzích na pražském Vítězném náměstí Gourmetguru vždy rád zabrousí ke stánku s pelmeněmi − vařenými taštičkami z mouky a vajec s masovou náplní. Tahle specialita pochází z Východu a v Rusku, Gruzii či třeba na Ukrajině si ji lidé s oblibou dopřávají právě na ulici nebo v bistrech s rychlým občerstvením. V české metropoli však kamenný podnik tohoto typu dlouho neexistoval, nebo byl alespoň velmi dobře schován. O to větší měl Gourmetguru radost, když nedávno objevil Pelmeňárnu ve Štěpánské ulici. Koncem loňského roku ji tu otevřela mladá ruská majitelka Olga Shatilová s rodinou. Servírují zde 10 druhů pelmení, sladké i slané, s masem i bez něj. Gourmetguru doporučuje sibiřské pelmeně s vepřovým a hovězím masem, jsou senzační.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.