Jan Kvasnička, La Gare
Foto: Archiv La Gare
Pražská gastronomická scéna nezapomíná na francouzskou kuchyni a Gourmetguru je za to rád. Francouzské speciality v centru Prahy už osmým rokem připravuje brasserie La Gare. Role šéfkuchaře se na konci loňského roku zhostil Jan Kvasnička. Pro La Gare vymyslel zcela nové menu.

Prostory a okolí nádraží Gourmetguru nikdy neměl ve zvláštní oblibě. Francouzská brasserie La Gare, což v překladu právě nádraží znamená, představovala v posledních letech výjimku.

Brasserie, tedy francouzská restaurace s příjemnou, relaxační atmosférou, funguje vedle lahůdkářství a vinotéky (vše pod hlavičkou La Gare) v domě francouzské gastronomie blízko Masarykova nádraží od roku 2009. Gourmetguru ji má spojenou s výtečnou cibulačkou a dalšími tradičními francouzskými pokrmy z vařečky šéfkuchaře Romana Dolejše.

Na přelomu roku se mu ale doneslo, že zdejší kuchyni nově velí Jan Kvasnička. Ten v minulosti působil také ve staroměstském Zdenek’s Oyster Baru, kde výtečně zpracovávají plody moře, nebo vyhlášené Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě. Jeho kulinářský styl ovlivnila praxe v laiky i odborníky výborně hodnocených australských restauracích Forty One či Iceberg, kde vařil ještě jako student Kulinářské akademie Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.