Variace na makronky s borůvkovým krémem v restauraci Špejle
Foto: Archiv restaurace Špejle
Že je špejle v kuchyni dobrá jen na špízy? O opaku přesvědčuje bistro Špejle v Jindřišské ulici. Na špejlích tu servírují snídaně, obědy i večeře.

Špejle Gourmetguru v kuchyni využívá, když připravuje špízy. Nedávno ho však překvapilo bistro Špejle v pražské Jindřišské ulici, které od otevření na přelomu roku na dřevěných tyčkách servíruje veškerá jídla. Snídaně, svačiny, obědy i večeře. "Inspirovali jsme se španělskými 'pinxtos', to jsou v podstatě jednohubky na špejli či párátku," objasnil Gourmetguruovi Jan Braniš, společník a manažer restaurace, jak nápad vznikl.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.