Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý
Foto: Jakub Šmakal
V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka čtrnácti přírodních vín pod taktovkou sommeliérů z Družstva. Tentokrát je tématem zabijačka, maso zajistí podnik Maso a kobliha.

Pojmy jako družstvo a jatka v Gourmetguruovi žádnou radost nevyvolávají. Jinak je to v případě Družstva na Jatkách, akce spojené s neformální ochutnávkou čtrnácti druhů přírodních vín. Ta se vyrábí ručně a pochází z vinic, které se chemicky neošetřují. Ani během výroby se víno nijak "nevylepšuje", jeho přirozenou součástí jsou tedy například usazeniny.

Gourmetguru vypátral, že projekt Družstvo založili sommeliéři z restaurací La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, bloger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín Winegeek.cz a food blogerka Coq au Vin. "Chtěli jsme zbavit svět vína 'snobských návyků' a přiblížit malé vinaře, kteří vyrábí víno bez chemie," říkají.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.