Družstvo: zleva Jan Čeřovský, Marko Jelič, Jan Čulík, Dragan Bogdanović, Lucie Kohoutová a Martin Levý
Foto: Jakub Šmakal
V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka čtrnácti přírodních vín pod taktovkou sommeliérů z Družstva. Tentokrát je tématem zabijačka, maso zajistí podnik Maso a kobliha.

Pojmy jako družstvo a jatka v Gourmetguruovi žádnou radost nevyvolávají. Jinak je to v případě Družstva na Jatkách, akce spojené s neformální ochutnávkou čtrnácti druhů přírodních vín. Ta se vyrábí ručně a pochází z vinic, které se chemicky neošetřují. Ani během výroby se víno nijak "nevylepšuje", jeho přirozenou součástí jsou tedy například usazeniny.

Gourmetguru vypátral, že projekt Družstvo založili sommeliéři z restaurací La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, bloger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín Winegeek.cz a food blogerka Coq au Vin. "Chtěli jsme zbavit svět vína 'snobských návyků' a přiblížit malé vinaře, kteří vyrábí víno bez chemie," říkají.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.