Losos s glazé z červeného vína a slaninovou strouhankou
Foto: Kampa Group
Má málo kostí a připravíme ho raz dva. Skvělý je syrový, uzený, z grilu, trouby i pánve. Co však zkusit lososa s červeným vínem?

Málokterá ryba je tak univerzální jako právě losos. A málokterá je dnes i tak dostupná. Chlazený losos v dobré kvalitě a za rozumnou cenu se dnes dá sehnat i v řadě supermarketů. Jen pozor − nejhorší ryby jsou ty ve slevě!

Pravda je, že pokud je maso už balené, nelze zjistit, jak voní. Ale vedle kontroly dat a údajů o původu je to i celkový vzhled, který nejvíc vypoví o jeho čerstvosti. Důležitá je svěží, růžová barva, maso musí být čisté a hlavně pevné − aby kladlo mírný odpor a bylo pružné. Neměl by v něm zůstávat po zkoušce tlakem důlek.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.