Harmonie koření a alkoholu nemůže být naladěna lépe. Krátce: Beefeater nikdy nechutnal tak skvěle.
Foto: archiv
Na etiketě kdysi jediné varianty London Dry ginu vyráběného v Londýně je i tentokrát uvedeno Oak Rested Gin. Zatímco ale první varianta ležela v sudech po Lilletu, dnes ho nahradilo bordeauxské víno.

Desmond Payne, Beefeater master distiller, drží svou prestižní pozici bezmála čtvrt století. Když jsem právě před dvěma lety prezentoval na tomto místě jeho Burrough's Reserve a připomněl milníky nenásilného vývoje kdysi jediné varianty London Dry ginu vyráběného skutečně v metropoli Británie, netušil jsem, že po jeho prvním "vydání" v atypické lahvi bude jistý příklon k vínu pokračovat.

Na jeho etiketě je i tentokrát uvedeno Oak Rested Gin. Avšak zatímco v prvním případě gin "odpočíval" naprosto otevřeně v sudech po Lilletu, aperitivní specialitě z jihu Bordeaux, tentokrát se tak děje v sudech po bordeauxském vínu. Desmond je tajnůstkář a Katka Kluchová, Beefeater ambassadress v Česku a na Slovensku, jakbysmet, takže otázku, které odrůdy se v sudech vyvíjely před ginem, odmítá s tím, že je "…nebude komunikovat".

Dám v sázku svou pověst a tipnu si, že z červených to je Cabernet Sauvignon (je méně razantní než Merlot, jenž by ginu vzal příliš mnoho osobitosti) a z bílých Sauvignon blanc (Semillon je odrůda choulostivá a přece jen sladká, takže se pro "suchý" destilát nehodí).

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.