Zakotvený Pivovar
Foto: Jiří Poláček

Zakotvený Pivovar

Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým mostem v Praze objevil plovoucí, respektive zakotvený Pivovar. Postaral se o to podnikatel Vojtěch Ryvola, který stojí také za pivovarem v děčínském nákupním centru. Ten vltavský, v němž nechybí šrotovník na slad ani čtyři kvasné kádě, se nachází na dvou lodních palubách. Jakmile se pivo uvaří, putuje do jednoho z šestnácti nerezových tanků a odtud přímo na bar. Na čepu jsou hořká desetistupňová Legie, světlý ležák Republika s dvanácti stupni a nakonec tmavá a o stupínek silnější Monarchie, která chutná po praženém sladu a kávě. Tuhle trojici pravidelně doplňují pivní speciály − třeba irské stouty či až 34stupňový Titanic, který je údajně nejsilnějším pivem v Česku. K jídlu si zde můžete objednat staro- i mladočeské speciality. A kdyby vás zmohla jejich sytost, můžete si dát na některém z lůžek dokonce malého šlofíka.

Prostě trhané z Dejvic

Majitelé pražské burgrárny Hadog loni během dovolené v USA ochutnali tamní specialitu "trhané maso" a nadchla je prý natolik, že si koncem roku otevřeli v české metropoli bistro s názvem Prostě trhané. Pikantní, osm hodin pečené maso z českých chovů nakládají do marinád a servírují s kuskusem, v bagetce a s lupínky nachos. A pouze ve dvou variantách: hovězí a vepřové trhané maso po 140 korunách. Jeden ze šéfů bistra Patrik Habart Gourmetguruovi garantoval, že rozšíření nabídky ani nějaké "trhané inovace" neplánují. "Chceme především zachovat smysl a styl našeho záměru," dodal na vysvětlenou. Na trhané maso Gourmetguru zajde občas také do pražského Karlína, kde ho servírují spolu s kanadskými hranolky Poutine v rodinném bistru Garage. Jinde na něj zatím nenatrefil.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.