ego! chlebíček od Jana Punčocháře
Foto: Michaela Danelová
Chlebíček je nesmrtelný český fenomén. Speciálně pro ego! jeden vyrobil šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář. Připravte si ho podle receptu.

Obložený chlebíček nenechává chladným ani šéfkuchaře pražské restaurace Grand Cru Jana Punčocháře. "Když se řekne chlebíček, představím si snídani v lahůdkách Zlatý kříž," říká pohotově. Tam si nejvíce pochutnával na vajíčkovém chlebíčku se šunkou, který zapíjel žlutou limonádou. "Po chlebíčku jsem sáhl občas také při kocovině," přiznává s úsměvem.

V minulosti byl favoritem známého českého šéfkuchaře chlebíček s máslem, okurkou a uherákem, i jeho chutě se ale mění. "Už se snažím připravovat je jinak a zdravěji. Sáhnu­-li po majonéze, tak vždy domácí," pokračuje Punčochář s tím, že má rád třeba chlebíčky se sušenými rajčaty, šunkou od kosti, s kyselými rybičkami a pečenou paprikou nebo třeba se sardelovými oky.

Kyselé rybičky ho nyní opravdu baví, a proto speciálně pro magazín ego! připravil svou variaci chlebíčku s pečenými paprikami, ančovičkami marinovanými ve vinném bílém octu, kapary a smaženými ančovičkovými kostmi.

Postup:

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.