Mladé jehněčí s kroupami a šťovíkem
Foto: Archiv Zátiší Group
Pokud jde o mladé čerstvé masíčko, není nad křehké jehněčí. K tomu pár krup, trocha šťovíku. Takhle chutnalo i našim předkům.

Chvíli vedro, pak náhle sníh, první bouřky, slunce, po něm kroupy. Aprílové počasí. Zkuste si je namíchat i na talíři. Kroupy pěkně zasytí, zahřejí a dodají potřebnou energii, mladé jehněčí nebo také kůzlečí maso patří k nejšťavnatějším, přesně ve stylu nastartované jarní přírody. Navíc jde o velmi kvalitní a chutné nízkotučné maso s vysokým obsahem bílkovin, minerálních a dalších cenných látek. K tomu trocha jarních listů, nejlépe naškubaných na odlehlé louce, a je tu jídlo, které vás nabije energií.

Hrách a kroupy…

… to je hloupý, to my máme každý den, naráží poněkud nespravedlivě říkanka na absenci kulinářské kreativity. Ovšem soustřeďme se raději na druhou část sdělení, v němž se odráží skutečnost, že dříve lidé konzumovali jak luštěniny, tak kroupy mnohem častěji než my. Pravda, každý den je skutečně už "trochu hloupý", ovšem dát si nanejvýš jednou za rok na Vánoce kroupového kubu, to je zase trochu hloupé ochuzování jídelníčku o suroviny, které mají své nepopiratelné kouzlo co do chuti, rychlého zasycení i blahodárného vlivu na lidský organismus.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.