Medvědí česnek proniká i do luxusních podniků, jako je například malostranská Hergetova Cihelna.
Foto: gourmetguru

Medvědí překvapení v Cihelně

Žádná novinka to určitě není, ale Gourmetguru má pocit, že letos jako by se s ním roztrhl pytel, respektive roztrhla louka. Řeč je totiž o medvědím česneku. Ten nyní proniká i do luxusních podniků, jako je například malostranská Hergetova Cihelna. Zdejší kuchyni šéfuje Vojtěch Václavík, jenž populární bylinku nyní zakomponoval do svého jarního menu, konkrétně do krémové polévky z rozmixovaného medvědího česneku. Bude se podávat společně s pečenými šneky s konfitovaným žloutkem, hnědým máslem a petrželovým pestem. "Medvědí česnek mám moc rád. Skvěle chutná, dobře se kombinuje a je to snadno dostupná bylinka, která se dá i lehce pěstovat. Jeho sezona je bohužel velmi krátká, takže je dobré si ho natrhat či koupit hodně najednou a uchovat na horší časy," doporučuje Václavík s tím, že celá rostlinka se dá zamrazit a vydrží pak klidně do příští sezony.

Příležitost pro candáta

Rybích festivalů je u nás jako šafránu, a tak Gourmetguru nezapomene navštívit ten, který se koná 6. května v Dobříši. Žádné mořské "potvory" na něm ale nehledejte, půjde o gurmánské speciality z ryb ryze českých, a to ze sádek společnosti Colloredo-Mannsfeld. V úpravě na několik způsobů zde můžete ochutnat kapra, amura, sumce, štiku, sivena, pstruha, okouna… a samozřejmě i candáta, jenž svým delikátním masem domácím rybám zřejmě kraluje. Připraven je i doprovodný program − od 10:10 vystoupí se svou show kuchař a kontrolor kvality pokrmů v FC Viktoria Plzeň Jan Leitl coby odborník na molekulární gastronomii, v 11:15 pak na něj naváže vítěz televizní kuchařské soutěže Na nože Robert Zatloukal.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.