V dubnu v pražském hotelu Four Seasons otevřeli lounge a bar s názvem Gallery, vyzdobené díly renomovaných českých autorů.
Foto: gourmetguru

Fajnová Gallery ve Four Seasons

Pro propojení kvalitního výtvarného umění se špičkovou barovou kulturou se rozhodli v pražském hotelu Four Seasons nedaleko Karlova mostu. Jak Gourmetguru zjistil, v dubnu zde otevřeli nový lounge a bar s názvem Gallery, vyzdobené díly renomovaných českých autorů. Kromě komfortního interiéru a vytříbeného barového sortimentu nabízí podnik také výběr lehkých snídaní, odpoledních čajů párovaných se šampaňským či koktejly a dezerty od šéfcukráře hotelu Tomáše Dražského. "Mým oblíbeným dezertem je jahodový cheesecake. Klasickou recepturu jsme upravili přidáním růžového pepře. Dodá dezertu na zajímavosti," prozradil Gourmetguruovi Dražský. V Gallery nezapomněli ani na českou sladkou klasiku − kynuté koláče s mákem, tvarohem a povidly, doplněné čerstvým ovocem.

Ze společného talíře v La Loca

Kdo byl zvyklý na restauraci La Loca v ulici Odborů poblíž Karlova náměstí v Praze, musel si, stejně jako Gourmetguru, všimnout zásadní změny, k níž před deseti dny došlo. Podnik sice nadále sídlí v hotelovém Mosaic Housu, prošel však kompletním redesignem interiérů a má i nové menu od šéfkuchaře Radima Gerlicha. Ten zde vládne kuchyni od září loňského roku (předtím působil v restauracích Aromi, Bianco E Nero či La Bottega) a sám říká, že rád prolíná chutě východní a středomořské gastronomie. V La Loca nyní přichází s koncepcí takzvaného sdíleného jídla − Together Tastes Better −, k níž se inspiroval v Londýně a Berlíně, kde je tento uvolněný styl servírování populární. Číšníci nosí ke stolu velké společné talíře s pokrmy, o které se hosté následně dělí − nabírají si na své menší talířky. "Líbí se mi, když lidé jedí jako rodina," poznamenal k této novince Radim Gerlich.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.